d
c

Tout sweet av Karen Wheeler

Bildet er lånt av amazon.co.uk

Siden jeg har bodd lenge i utlandet leser jeg helst engelske bøker – da får jeg ofte lest bøkene på originalspråket og utvalget av bøker innen mote og trender er helt enormt. De fleste bøkene mine bestiller jeg på amazon.co.uk – rask levering, enormt utvalg av både bøker, CDer, DVDer, elektronikk og mye annet – og det er ingen import på bøker! Min siste ordre fra Amazon var ganske stor (selv om alt var på lager kom den merkelig nok i tre delleveringer, antageligvis pga enda en poststreik i UK) og inneholdt romaner så vel som motebøker og -filmer. Jeg har sett både Coco before Chanel med Audrey Tautou og The September issue med Anna Wintour nå i julen og begge kan anbefales på det sterkeste!

Anyway, første boken jeg har lest ferdig er Tout sweet – Hanging up my high heels for a new life in France av engelske Karen Wheeler. Jeg ble anbefalt denne boken i et britisk moteblad, da den skulle være både sjarmerende og velskrevet. Etter å ha bare tatt en 7-timers pause for å sove og hoppet over frokosten for å lese ferdig boken må jeg bare si meg enig!

Boken er klassifisert som Travel writing og forteller om hvordan Karen på impuls kjøpte seg et falleferdig hus i en liten fransk landsby da hun var på et firedagers besøk hos en kamerat. Lei av livet hjemme i London og fremdeles skuffet over at forloveden hadde forlatt henne over 12 måneder tidligere, var det på tide å skifte beite. Boken beskriver hvordan hun blir tatt i mot i landsbyen, både av de franske og britiske innbyggerne, og utfordringene hun møter når hun skal pusse opp huset sitt.

Sjarmerende er virkelig det beste ordet for å beskrive boken! En får et innblikk i hennes tidligere jobb innen mote i London blandet intelligent med alle de nye utfordringene hun står ovenfor på landsbygda i Frankrike – en brå overgang fra en pulserende og internasjonal storby til en nysgjerrig og søvning landsby som er død etter 7pm.

Jeg storkoste meg med boken og var overrasket over hennes gode språk og ledige fortellerstil. I tillegg høres det veldig fristende ut med mystiske franske – og britiske – menn i en idyllisk landsby i Frankrike…Wheeler er på ingen måte en ny Jane Austen, men om det er god underholdning du er ute etter passer boken perfekt!

Du kan lese mer om og bestille boken her.

@tallgirlsfashion