d
c

Verdens beste dessert

Første gang jeg smakte tiramisu ble jeg helt hektet! Siden har jeg spist hundrevis av porsjoner av denne fantastiske italienske desserten; noen gode, noen dårlige og noen helt fantastiske. En av de beste ble servert på den gode restauranten Monte Grosso i Paris, like ved Louvre (til neste Paristur fant vi et bra hotell like ved restauranten, slik at vi alltid kunne bo like ved denne fantastiske restauranten – og Louvre!)

Tiramisu kan være vanskelig å få god – noe jeg har lært etter å ha smakt så mange ulike utgaver. Derfor ble jeg kjempeglad da jeg etter mye testing endeling fant en oppskrift som gav et godt resultat. Dvs at mamma fant den, i VG av alle ting, som ingen i familien egentlig leser…

Tiramisu
1 pakke italienske fingerkjeks (litt flere dersom formen din er like stor som min*)
4 eggeplommer
100 gr melis
1 vanlijestang
500 gr/2 bokser mascarpone
1 dl fløte
4 dl sterk kaffe*
1 dl Disaronno Amaretto
Kakaopulver

*Til min ildfaste firkantede form fra Ikea bruker jeg 4,5 dl kaffe laget på 2 toppede teskjeer Nescape

Stivpisk fløten. Pisk så eggeplommer og melis sammen til det blir en tjukk og luftig masse. Skrap ut frøene av vaniljestangen og tilsett i massen. Hell mascarponen i en bolle og rør den godt. Tilsett den piskede kremen i mascarponen og rør lett sammen. Tilsett så de stivpiskede eggeplommene og bland alt sammen til en luftig masse.

Legg et lag fingerkjeks i bunnen av en ca 5 cm høy form. Bland sammen kaffe og Amaretto. Hell halvparten av væsken over fingerkjeksene – de vil umiddelbart trekke til seg væsken. Legg så på et lag med kremblanding til kjeksene er dekket. Legg på lag 2 med fingerskjeks som først er dynket i kaffeblandingen. NB: Det er best å dynke kjeksene isf å helle kaffen på dem – da er du sikker på at kjeksene trekker til seg væsken og at den ikke bare renner ned i lag 1.

Legg resten av kremen på toppen slik at alle kjeksene er dekket. Dekk til og sett kjøling i noen timer, gjerne til neste dag. Dryss kakao over toppen med en sil like før servering.

Håper du liker denne oppskriften like godt som jeg!

@tallgirlsfashion