d
c

15 Basisplagg i Sommergarderoben

Tall girl's fashion // 15 basisplagg i sommergarderoben

This post is for my Norwegian readers. If you don’t read Norwegian and are curious to know what the hoopla is all about, please feel free to run the post through Google Translate!

Mange av listene med basisplagg som ligger ute på internett er skrevet av folk som bor i California og Sør-Europa, og de heldiggrisene har både en varmere og mye lengre sommer enn oss i nord. Jeg tenkte derfor det var på sin plass å dele min egen liste med 15 nøkkelplagg for en komfortabel og avslappet norsk sommer, alternativt som utgangspunkt for en feriegarderobe.

Det er ikke så mange plagg som trengs for å skape variasjon når solen skinner, gradestokken har passert 20 og det er ferietid. Ved å velge flere nederdeler får en flere kombinasjonsmuligheter enn hvis en heller fokuserte på kjoler. Her er mine 15 favorittplagg som resirkuleres hele sommeren gjennom:

{1} Hvite jeans — Et par hvite jeans er flotte å ty til på de dagene det er litt overskyet og på kveldstid. Velg et par som du synes er fine og som er komfortable på — slengbukser er i vinden akkurat nå, men velg rette eller smale ben — og gjerne ankelkorte — om du vil bruke buksene noen år.

{2} Blå olashorts — Kjøp shortsen ferdig eller klipp av beina på en gammel olabukse. Velg beinlengde etter kroppsfasong, men ikke gå knelang — kortere shortser er gir deg mer høyde og det er flott at beina får litt sol. Shortsen er fin å kle opp med en pen blondebluse og ned med en god t-skjorte.

{3} Svart jerseyskjørt — Et mykt og elegant skjørt et godt å ha i sommergarderoben når du vil pynte deg litt, men samtidig være komfortabel. Knuteskjørtene som Alexander Wang har gjort så populære er et godt valg — flere rimeligere klesmerker tilbyr lignende skjørt som kan kombineres med en blondebluse eller t-skjorte for et elegant sommerantrekk.

{4} Denimskjørt — Et olaskjørt som stopper et sted over kneet er et allsidig plagg for sommeren. Det er skikkelig trendy akkurat nå, men vil også være like aktuelt neste sommer, da skjørtet er supert til strandbesøk så vel som på bar i byen. Du kan også bruke skjørtet med strømpebukser i vinterhalvåret.

{5} Enkel sommerkjole — Velg en myk og søt kjole i bomull eller viskose, som passer både til kafebesøk og turer på stranden. En enkel t-skjortekjole eller en skjortekjole er gode valg, alternativt en stroppekjole som du kan belte i livet. Velg gjerne en knallfarge som spriter opp sommergarderoben.

{6} Hvit t-skjorte — En t-skjorte i hvitt eller off-white er det største basisplagget for sommeren og tilbys i utallige snitt. En litt romslig variant med v-hals er fint til solbrun hud og olashorts.

{7} En mørk t-skjorte — Velg en mørk farge som passer til din hudfarge — svart, grå eller mørkegrønn er flott — og snittet som passer kroppen din.

{8} Stripete langermet t-skjorte — Dette favorittplagget mitt er kjekt å ha som et lag-på-lag-plagg på kjøligere dager og inne under ventilasjonsviften. Velg farger og stripebredde etter egen smak.

{9} Hvit blondebluse — En bohemsk blondebluse er flott mot solbrun hud, romantisk til lange sommerkvelder og ser stilig ut sammen med denim. Velger du en bluse som er litt romslig, kan den også brukes som kaftan over bikinien.

{10} Cardigan — En myk strikkejakke i bomull eller viskose er flott å ha på kjøligere dager. Gå for en farge som passer sammen med din øvrige sommergarderobe, men også livner opp antrekkene — mitt valg er dyp lilla.

{11} Bikini — En kommer jo ikke utenom en bikini som sommerens basisplagg! Det er fristende å kjøpe en ny hvert år, med den mange ulike fargene og snittene som er tilgjengelig.

{12} Stråhatt — En tøff stråhatt er god å ty til på dager håret ikke spiller på lag og når du vil se litt kul ut — og for å skjerme hodet mot den sterkeste solen. Velg størrelse og stil etter din egen personlighet. Er du ikke et hattemenneske er en caps et godt alternativ.

{13} Mørke greske sandaler — Gladiatorsandalene er like populære hver sommer og er også skikkelig gode å gå med! Velg en mørk og nøytral farge som svart, grå eller brun som passer til resten av sommergarderoben. Selv om de knehøye sandalene er skikkelig i vinden i år råder jeg deg til å velge noen lave eller ankelhøye — da sikrer du god blodsirkulasjon og forhindrer solstriper hele veien oppover leggen.

{14} Hvite Converse — Lave Converse i bomull passer til mange anledninger, er veldig gode å gå med og lette å vaske.

{15} Romslig veske med skulderstropper — En passe romslig veske som tar både badetøy og jobbting er praktisk å ha om sommeren. Min favoritt er de sammenleggbare Le Pliage fra Longchamp — de tar mye, du kan velge mellom flere flotte farger og de kan enkelt vaskes.

Dette var mine 15 basisplass for sommeren! Listen kan gjerne sprites opp ytterligere ved å legge til en fargerik kaftan, clutch, hvit linskjorte, pen silkekjole og et par høy hæler, men et sted må en jo sette grensen, ellers blir lett hele garderoben med. Tilbehør som solbriller, belter og smykker kommer selvsagt i tillegg og her oppfordres en til å være kreativ!

Hvilke plagg ville du gjerne lagt til listen og hvordan ville du stylet dem?

 

  • I am going to run this post through google translate :). I can say by the look of things, I love this outfit!

    • Anett

      Haha, I hope it met your expectations, Carmen! xoxo Anett

@tallgirlsfashion