d
c

Palm Trees & Lace

Tall Girl's Fashion // Green culottes and white lace top

I love a good culotte and nothings tickles my fancy more than a culotte in a great print! Initially, I saw these palm print culottes on Emily from Cupcakes & Cashmere and I ran out to hunt them down. Admittedly, it didn’t take me long to find them — they were one of the first things I saw when I entered H&M and they had my name written all over them. Yes, H&M staffer had written a sign with my name on it and attached it to the dummy. Yes, I’ve always had a vivid imagination Anyway, the culottes are from the Conscious collection and were a steal at only Nok 249.

The quirky trousers have quickly become my favourite garments to hang out in around the flat, as their elasticated waist and soft fabric make them really easy to jump into in the morning, before I get dressed in my real outfit for the day. Elasticated waist, I can hear you screaming! Yes, this is not normally a great feature — it’s more common on trousers targeting the 80+ age group and tend to make your tush look flat as a plate — but I love it on these trousers.

To play up the whimsy and summery feel of the culottes — I instantly think of sipping G&Ts in St Tropez surrounded by palmtrees and yatchs when I look at them — I paired them with a lace trimmed top and understated pastel pink ballerinas. The fuschia clutch adds a bit of spice to the mix.

Now, who’s ready for those G&Ts?

PS // Check out how I previously wore this white lace top with printed silk shorts and a purple jacket.

Tall Girl's Fashion // Green culottes and white lace top

Vero Moda white lace top (similar) // H&M printed culottes // Russel & Bromley pastel pink ballerinas (similar)// Mulberry Alexa fushica clutch (similar from Sophie Hulme) // Julie Sandlau gold necklace (similar) // Snø of Sweden golden earrings (similar) // Komono golden watch // Edblad metal/rose gold star bracelet

Tall Girl's Fashion // Green culottes and white lace top

Tall Girl's Fashion // Green culottes and white lace top

Tall Girl's Fashion // Green culottes and white lace top

Tall Girl's Fashion // Green culottes and white lace top

Tall Girl's Fashion // Green culottes and white lace top

Today, I’ve linked up with the following blogs — check them out!:

Forage Fashion // Rachel The Hat // The Pleated Poppy // Sydney Fashion Hunter // Classy Yet Trendy

 • Love the palm print!

  • Thanks for your kind comment, Heather! I have a crush on it, too, and think I need to style a new palm outfit for next week. xoxo Anett

 • great palm print~!

  Marie @ In Our Happy Place

  • Thanks for your kind comment, Marie! xoxo Anett

 • You look ready to seriously take on summer! Great look on you!

  • Thanks, Shani! I wish it was more summery here, so I could wear these trousers all the time. xoxo Anett

 • Eva

  Hei Anett.
  Jeg fant bloggen din ved en tilfeldighet før sommerferien og har rett som det er klikket meg inn siden det.
  Er selv ganske høy (177 cm) med 36 tommer lange ben, og blir ofte inspirert av de flotte bildene dine og fine “outfits”
  I dag måtte jeg bare skrive,- er så imponert over hvor mye tid og krefter du sikkert har brukt for å finne linker til alt vi ser på bildene. Ikke minst å lete opp liknende plagg hvis noe er utsolgt eller ikke å få lenger.
  Elsker culotter, og selv om palmeprintet i utgangspunktet ikke er helt min greie tror jeg at jeg må ta en tur til HM for å prøve siden du er så fin med den.
  Takk for supre innlegg og masse inspirasjon, jeg har nok blitt en daglig følger.
  Hilsen Eva

  • Så kjekt å ha deg som leser, Eva! Jeg blir veldig, veldig glad hver gang jeg hører fra en norsk leser, for jeg vet dere leser bloggen min, men jeg vet ikke hvem dere er. Det er så hyggelig at du la igjen en kommentar og tusen takk for fine ord. Det går en del tid med til bloggingen, ja, men når jeg får positive tilbakemeldinger på det jeg gjør så er det absolutt verd det! Jeg er jo over gjennomsnittet opptatt av klær og stil og synes det er så gøy å møte likesinnede!

   Hopp i det og prøv de grønne culottene på — de blir sikkert favorittbuksa di i sommer. Det fine er jo at buksa skal være kort og fem ekstra korte cm pga lange bein gjør ingenting. Da viser bare litt mer av de flotte beina dine!

   Bare kom med forslag til hva jeg skal skrive om, om du har et plagg du ikke klarer å style eller trenger shoppingtips. Det er supert med inspirasjon til nye innlegg! 😉 Ha en flott dag! xoxo Anett

   • Eva

    Hei igjen Anett, og tusen takk for superhyggelig svar.
    Har ikke rukket å jakte på palmebuksene ennå, og været frister ikke akkurat til å ville gå med sandaler og korte bukser heller.
    Men jeg skal en uke til Italia i september. Da strekkes sommeren litt og den vil passe perfekt til det.
    Blir veldig fristet til å ta deg på ordet og spørre om et stylingtips.
    Det gjelder også culotter, faktisk 🙂
    Kjøpte en sånn i våres og har planer om å bruke den utover høsten eventuelt med strømpebukser: http://www.hm.com/no/product/88074?article=88074-A

    Men pga samme snitt som den med palmer (strikk i livet) syns jeg det er vanskelig å finne noe som passer sammen med den.
    Jeg er ikke så glad i høye heler, men liker godt brogues, sneakers og flate ankelstøvletter.
    Hvis du kunne finne på noe pent jeg kan bruke med den i litt høstlig stil ville jeg bli veldig takknemlig.
    Ellers takk for nok et fint innlegg i dag og keep up the good work.
    Hilsen Eva

    • Så kjekt med stylingspørsmål! Nå er jeg i mitt ess, vet du. Here we go:

     Kjempeflott bukse som er skikkelig trendy for høsten! De har den i min str på salg, så jeg klikker den kanskje hjem i dag… Kremt, en liten avsporing der, gitt!

     Siden det er strikk i livet er det finest om toppen går ned utenpå buksa og skjuler strikken og ev posing. Og siden buksa er relativt vid, er det finest om du ikke går så altfor vid på toppen, slik at du ser slank ut.

     Siden du er så høy, går det helt fint med flate sko til buksa, gjerne brogues i brunt/beige/kamel, og skikkelig kult med noen i metall — Janka Polliani har designet noen flotte for Sapatos som hadde vært tøffe med buksa! Bruk strømpebukse eller nedkrøllete sokker (som akkurat skjuler beina) i en lysere brunfarge eller mørkere kamelfarge i skoene, spesielt hvis du går med en lys topp. Du kan også bruke knehøye støvletter, gjerne i brunt hvis du har en lys topp og svart om du har en mørkere topp.

     Kamel er kjempefint til hvitt og offwhite (alt etter hva du passer med), så jeg ville gått for en høyhalset hvit genser som er smal i snittet, men har løs vrangbord nederst. Ha gjerne et brunt/hvitt/kamel skjerf (sjekk det som Lindex snart kommer med i videoen jeg la ut i går) eller poncho (Holzweilers er en drøm) over. En brun skinnjakke i smalt snitt er også tøft over.

     Alternativet er en svart eller mørkebrun genser, gjerne høyhalset og smal i snittet, med en skinnjakke over. Da kan du velge svarte/mørke sko og strømpebukse/strømper. Og er du tøff, sleng en fedora eller vidbremmet hatt på toppen!

     Tenk naturfarger som brunt, kamel, beige, svart og hvitt/offwhite, så finner du mange stylingmuligheter. Og husk å tenke på snittet, så du fortsatt ser høy og slank ut!

     Om du vil gå med buksa nå (vel, ikke akkurat i dag…), brune/kamelfargede sandaler og en litt smal, løs hvit bluse over (gjerne silke eller bomull), som kan flagre litt og er åpen i halsen. Gjerne et mønstret silkeskjerf i halsen i bruntoner. Kule metallsolbriller. Stilig! Du kan også kjøre samme type plagg bare i svart, som et mer eksotisk alternativ. Ta med deg buksa til Italia!

     Jeg har ikke lagt ved shoppinglenker, men du kan finne mye hos Lindex når den nye kolleksjonen deres kommer ut. H&M pleier også å ha bra utvalg når høstvarene er i hus og Zara har fine topper, om det er store nok for deg (jeg sliter).

     Lykke til, Eva! Heldige du som skal på shopping i klesskapet ditt! 😉 xoxo Anett

     • Eva

      Tusen takk for svar og geniale idèer.
      Jeg har metalliske brogues fra Aldo i krem og rosegull, de kan brukes. Likte Sapatosene du anbefalte også.
      Utfordringen blir vel å finne en smal overdel som likevel klokker litt utover.
      Kanskje noe i samme stil som den du har på bildet med palmene?
      Ellers er nok mange av tingene du forslår allerede her i huset, jeg skal ta et dypdykk i eget klesskap og se hva jeg finner. Har en kremfarget smal skinnjakke som sikkert blir fin nå før de mørke fargene overtar.
      Fikk et lekkert silkeskjerf i gave i brun/kamel/beige som jeg ennå ikke har brukt som også kan passe
      Likte mye av det Lindex kommer med, og H&M`s Studio kolleksjon ser også interessant ut.
      Jeg har høsten som favoritt-motesesong,- det er så mange fine plagg.
      Hvis du kjøper maken bukse håper jeg du legger ut bilder av den med det du har som passer til.
      Takk igjen og masse hilsener fra Eva

     • Heldige deg som har metalliske brogues — jeg har enda ikke funnet et par som passer (str 41,5), men det står på toppen av ønskelisten min. Så flott at du allerede har mye i klesskapet! Buksen er på vei, så da blir det antrekk på bloggen i løpet av neste uke, tenker jeg. Sikkert noe lyst og sommerlig… Hjernen er allerede i gang, haha! Ha en fin kveld! xoxo Anett

     • Eva

      Hei igjen.
      Nå har jeg funnet flere ting som passer sammen med de semskete culottene, tusen tusen takk for tipsene jeg fikk.
      Jeg bruker str 41 i sko, men finner jeg noe fint kjøper jeg de raskt siden det sjelden er mange par i den størrelsen. Aldos metalliske brogues ble mine lenge før det var vær til å bruke dem, ha ha.
      Siden det var så vellykket med forslagene dine og jeg nå er “on a roll” med høst-fashion drister jeg meg til å spørre om enda et tips. (Men har du ikke tid så er det helt OK).
      Denne buksen er fra forrige sesong og jeg har den i khaki farge:
      http://www.asos.com/Glamorous-Tall/Glamorous-Tall-Cargo-Trouser/Prod/pgeproduct.aspx?iid=4688814&colorId=Khaki
      Den har også strikk i livet (de eneste to jeg eier med strikk) og så vidt jeg har forstått kommer det mer army inspirerte klær utover.
      Tror jeg kan bruke en del av de samme tingene som du nevnte tidligere til denne også, eller hva mener du?
      Ellers andre ting i en litt røffere tone?
      Ha en fin kveld du også og takk igjen for hjelpen.
      Hilsen Eva

     • Haha, den skokjøpstrategien har ført til at jeg nå har over *hvisker* 100 sko i hylla, så den lønner seg dårlig i lengden! 😉

      Hver høst er militærstilen i fokus og det synes jeg er helt supert, for det er jo kjempefint! Siden buksa ser ut som om det er blank i stoffet, ville jeg stylet den med mattere tekstiler.

      Alternativer:
      Røff strikkegenser i en litt lysere eller mørkere grønn enn buksa, ankelstøvletter med liten høl, svart skinnejakke.

      Mønstret bluse i rolige høstfarger som er smal/rett og går litt ned på bukselinningen, strikkejakke i en farge som matcher både buksa og toppen, gjerne svart. Ankelstøvletter.

      Militærgrønt er også flott til mørkere rosa (se fargehjulet her: http://www.tridentdesign.co.uk/the-theory-of-colour-in-design/colour-wheel/), hvis du vil være sprek! Du kan feks har rosa topp + mørkere grønn strikkejakke/dressjakke over. Det hadde blitt stilig!

      Paris chic — stripete Bretontopp (utenpå) og skinnjakke. Newsboy caps. Ankelstøvletter. Ev putte toppen nedi buksa og ha et røft belte utenpå.

      Lykke til! xoxo Anett

     • Eva

      Flott, tusen takk.
      Tror du også er “on a roll”, ha ha.
      Buksen er ikke så veldig blank, men jeg skjønner hva du mener.
      Har en bluse med paisleymønster i hovedfarge burgunder som jeg faktisk ikke har tenkt på sammen med akkurat den buksen, men det tror jeg blir bra.
      Burgunder strikkejakke til og selvfølgelig ankelstøvletter.
      Fargen er det vanskeligste syns jeg, den er verken grønn eller brun.
      Men med kontraster som du nevner tror jeg det blir veldig fint.
      Nå venter jeg spent på nye innlegg og impulser.
      Beste hilsen fra Eva

@tallgirlsfashion